SME-të shqiptare shkëlqejnë në SHBA, interes për vajin e ullirit dhe bimët mjekësore
Agjencia Shqiptare e Zhvillimit të Investimeve (AIDA) organizoi për herë të parë pjesëmarrjen me stendë në “Panairin e Përbërësve të Ushqimit” (Food Ingredients North America) të Amerikës së Veriut në datat 30-31 tetor 2024. Kjo ngjarje e spikatur, e cila mbledh mbi 18,500 profesionistë të industrisë, ofron një platformë unike për Shqipërinë, që të shfaqë trashëgiminë e saj të pasur bujqësore dhe qasjet inovative dhe të qëndrueshme ndaj prodhimeve ushqimore.
Pavijoni shqiptar prezantoi një gamë mbresëlënëse produktesh me cilësi të lartë, me theks të veçantë tek vaji i ullirit dhe bimët mjekësore dhe aromatike. Duke theksuar përkushtimin e tyre për qëndrueshmëri dhe përsosmëri, SME-të shqiptare sjellin produkte që pasqyrojnë pasurinë natyrore të vendit dhe traditat bujqësore. Pavijoni ka tërhequr interes të madh nga vizitorët që kërkojnë përbërës të cilësisë së lartë, që ndërthurin në mënyrë të përsosur traditën me kërkesën në rritje për pastërti dhe kujdes mjedisor.
Kjo pjesëmarrje është pjesë e iniciativës “Promovimi i Tregtisë në Lindje: Shtetet e Ballkanit dhe Azia Qendrore”, e udhëhequr nga Qendra Ndërkombëtare e Tregtisë (ITC) dhe e mbështetur nga Sekretariati Shtetëror Zviceran për Çështjet Ekonomike (SECO). Ky projekt i kushtohet ngritjes së profilit global të agrobizneseve shqiptare, duke u mundësuar SME-ve të eksplorojnë tregje të reja dhe të krijojnë partneritete ndërkombëtare. Duke promovuar produkte të prodhuara në mënyrë të qëndrueshme, Shqipëria po forcon pozicionin e saj si një partner i besuar në industrinë globale të ushqimit dhe shëndetit.
Gjatë gjithë eventit, SME-të shqiptare po angazhohen në mënyrë aktive me ekspertë të industrisë, duke fituar njohuri të vlefshme për tendencat në zhvillimin e tregut dhe duke krijuar kontakte me blerës, shpërndarës dhe partnerë strategjikë potencialë. Prania e tyre nënvizon rolin në zgjerim të Shqipërisë në sektorin ndërkombëtar të agrobiznesit dhe angazhimin e saj për të kombinuar praktikat tradicionale me standardet moderne të qëndrueshmërisë.
Edhe në ditën e fundit të panairit, delegacioni shqiptar po tërheqë interes të konsiderueshëm, duke forcuar më tej reputacionin në zhvillim të Shqipërisë, si një kontribues jetik në peizazhin global të produkteve ushqimore.
Material i përgatitur nga portali SCAN TV.
Ripublikimi mund të bëhet vetëm kundrejt citimit të autorësisë dhe burimit origjinal.