Turistët shmangin ushqimin tradicional – Vendet me kuzhinën më të keqe në botë
Ka destinacione ku turistët shkojnë për të shijuar ushqimin, aromën dhe shijen e specialiteteve vendase, por ka edhe nga ato ku turistët shmangin ushqimet vendase. Nga vendet pranë nesh, sigurisht që janë të gjitha vendet nga rajoni, nga Sllovenia në Maqedoni, nga Italia në Greqi. Këtu mund të gjejmë ushqime të njohura që shijohen ngado që vini.
Megjithatë, duhet thënë se ka edhe destinacione të tjera që turistët shmangin kuzhinën dhe gatimin vendas. Vendet e rajonit tonë janë të njohura për ushqimet e tyre të mira dhe të shijshme dhe çdo turist që kthehet nga një udhëtim merr me vete kujtime të mira dhe të paktën disa kilogramë më shumë.
Një vakt dhe kënaqësi e mirë mund të gjendet në çdo vend përreth, por ka vende ku nuk është shumë popullor për të ngrënë, të paktën jo ushqim vendas. Britania njihet tradicionalisht si një vend ku ushqimi është mjaft pa shije, specifik dhe i çuditshëm, dhe pasohet menjëherë nga Holanda, Finlanda, shpesh Rusia dhe vendet e ish-Bashkimit Sovjetik. Ushqimi i tyre bazohet në përbërës vendas të cilët, të paktën për ne, ballkanasit, nuk janë joshëse dhe të ngrënshme.
Nga më të këqijat duhen veçuar të gjitha llojet e peshqve të kripur dhe të fermentuar, të brendshmet e kafshëve të ndryshme, si dhe disa lloje të perimeve vendase. Restorantet në këto vende janë të shkëlqyera, por ne po flasim vetëm për specialitete vendase dhe kombëtare.
Nga vendet e largëta, përfshihen Mongolia, Nikaragua, Nepali, Xhamajka, si dhe shumica e vendeve afrikane. Turistët shpesh deklarojnë se në disa vende ushqimi nuk është i papëlqyeshëm, por për shkak të përzgjedhjes së kufizuar të artikujve ushqimorë, ai është mjaft i kufizuar dhe jo interesant dhe për rrjedhojë monoton.
Shumë portale në internet ende veçojnë Filipinet si vendin ku mund të hani ushqimet më të këqija vendase. Balut është një nga “specialitetet” që ofrohen aty dhe duhet shmangur. Është një vezë zogu me embrion që hahet direkt nga lëvozhga e vezës pas gatimit.
Dorina Kurtaj / SCAN
Material i përgatitur nga portali SCAN TV.
Ripublikimi mund të bëhet vetëm kundrejt citimit të autorësisë dhe burimit origjinal.